Berg og Sandboe AS

Næringsbygg

For å oppnå energieffektivitet, må vi være villige til å forplikte oss til tiltak som gir positive endringer for miljøet. Det innebærer å se nye muligheter i alle byggets livsfaser, med mål om å redusere energiforbruket. 

blått og brunt industribygg

Norges kraftbruk forventes å øke kraftig i de kommende årene. Det er her energieffektivisering kommer inn – for det handler om å utnytte energien vi har tilgjengelig så godt som mulig. Vi må utnytte ressursene vi allerede har på best mulige måte. 

Energieffektivisering i alle ledd

I det store og det hele handler det om å øke energieffektiviteten med smarte, kostnadsbesparende løsninger – samtidig som komforten går opp.    

Det kan være ekstra gjeldende i eksisterende bygg: Det handler om å se hvilke tiltak som er lønnsomme, både for bedriften og miljøet. Kanskje man bør vurdere nye grep for å øke energieffektiviteten – smartere systemer, batterilagring og solceller er bare noen av grepene man kan gjøre for å utgjøre en forskjell.

Man kan blant annet vurdere:

• SD-anlegg. Les mer her.

• KNX og automasjonssystemer. Les mer her.

• Smarte belysningsvalg. Les mer her.

• En overgang fra halogen til LED

• Varmepumpe

Gjør de grønne valgene som teller 

Gamle tekniske installasjoner er en av de største synderne når det kommer til energiforbruk. I eldre bygninger finner man gjerne installasjoner som har vært i bygget i flere tiår, uten noen form for modernisering. 

Det gjør at energiforbruket er på et langt høyere nivå enn det bør være. Det påvirker driftskostnadene enormt. Hos Elkonor ønsker vi å finne gode løsninger for å gjøre arbeidsplassen enda mer effektiv, uten å gå på bekostning av komforten. 

Se for deg en hverdag der alle dine systemer justeres automatisk – at varmen skrus ned når et vindu åpnes, eller at belysningen slukkes til gitte tider når det ikke er noen i bygget. 

Endringene kan virke små – men i det store bildet er dette justeringer som utgjør betydelige summer for driftskostnadene. 

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige løsninger for din bedrift!